Gökçeada Mekanları: Gökçeada'da 8 Farklı Mekan Önerisi

Salih Seçkin Sevinç

Lezzet.com.tr Yazarı salihseckin@gmail.com
Gökçeada'da nerede yemek yenir? Gökçeada'nın meşhur mekanları nelerdir? İşte, Salih Seçkin Sevinç'ten Gökçeada ziyaretinizde gidebileceğiniz 8 farklı mekan önerisi:

Gökçeada veya 1970 yılına kadar kullanılan adıyla İmroz, Çanakkale'de Türkiye'nin en büyük adası olma özelliğini taşıyor ama bence doğal yaşamı, muhteşem deniz ve doğasıyla da kendine özel bir yer. Florası zengin, su kaynaklarının bol olması ve kendini has lezzetleri de Gökçeada’ya gitmek için başlı başına bir neden. Gökçeada’ya giderseniz hangi mekanları denemeniz ve nerelere gitmeniz konusunda sizlere yardımcı olabilmek için en iyi mekanları yazdım…

  1. Dimitri Restoran

Sade, temiz ve Ege evi bir butik otel. Her yerde danteller var. Tam bir doğa içi ortam. Manzarası bir harika. Servis özenli ve hızlı. Mezeleri de, balıkları da lezzetli. Kahvaltısı da denemeye değer. Günbatımını izlemek için de doğru adres.


Tel: 0532 485 09 38

Adres: Bademli Köyü Yolu, 17760 Bademli/Gökçeada/Çanakkale

Google haritalarda bakın.

instagram.com/imroz_dimitri_ada_evi

  1. Kalimerhaba Restoran

Gökçeada Kaleköy’ün nezih balık restoranlarından biri burası. Sakin, huzurlu ve lezzetli bir yemek yiyorsunuz. Mekanda alkol yok. Yemekleri dışında mezeleri de çok lezzetli. Restoranı limanı görüyor ve manzarası güzel.


Tel: 0286 887 35 36

Adres: Fatih mah. Barbaros cad. no: 28, 17760 Gökçeada/Çanakkale

Google haritalarda bakın.

  1. Mecnun Ocakbaşı

Mecnun Ocakbaşı’nın Adana Kebap’ı çok meşhur. Gökçeada’da kebap yiyebileceğiniz nadir restoranlardan biri. Ayrıca oldukça lezzetli mezeleri var. Özellikle fava ve pesto soslu peynir, salatalar, pastırmalı humus denemeye değer. Özellikle üç peynir mezesini de denemeden geçmeyin derim.


Tel: 0542 115 09 53

Adres: Fatih mahallesi Barbaros caddesi No:12, 17760 Gökçeada/Çanakkale

Google haritalarda bakın.

  1. Kokina Restoran

Merkezde yer alan restoran çok güzel salaş bir meyhane. Çok sıcak ve samimi bir ortam. Oğlak tandır ve ciğeri çok lezzetli. Porsiyonları doyurucu. Mezeleri de çok başarılı. Burası bir aile işletmesi ve mekan sahipleri siz yemeğinizi yerken sizinle sohbet edip, görüşlerinizi alıyor. Yolunuz Gökçeada’ya düşerse mutlaka uğrayın.


Tel: 0532 609 67 67

Adres: Çınarlı, Kadri Üçok Cd. No:22, 17760 Gökçeada/Çanakkale

Google haritalarda bakın.

instagram.com/kokina_restaurant

  1. İmroz Poseidon

İmroz manzarasıyla ünlü bir mekan. Mutlaka 1 hafta önceden rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Personel ilgili ve güler yüzlü hizmet veriyor. Güneşin batışını muhteşem manzara eşliğinde izlemek tarifsiz. Menülerinde özellikle sıcak ot, balık kokoreç ve tereyağlı karidesi deneyin.


Tel: 0553 410 34 62

Adres: Belgüzar hanım sokak no:42, 17760 Kaleköy/Gökçeada/Çanakkale

Google haritalarda bakın.

instagram.com/imrozposeidon

  1. Son Vapur

Gökçeada’da hem canlı müzik dinleyeyim hem de keyifle yemek yiyelim derseniz Son Vapur doğru mekan. Tartışmasız bütün mezeleri çok lezzetli. Favorilerim midyeli deniz mahsulü ve ara sıcaklardan balık simit ve beğendili ahtapot.


Tel: 0538 415 57 00

Adres: Zeytinliköy İç Yolu, 17760 Zeytinliköy/Gökçeada/Çanakkale

Google haritalarda bakın.

instagram.com/sonvapurimroz

  1. İmroz Keçi

Zeytinliköy sapağında yer alan, oldukça geniş ve havadar bir atmosfere sahip, ada yemeklerini tadabileceğiniz ideal yerlerden bir İmroz Keçi. Oğlak tandır, sarımsak ve maydanozlu patates kızartması, sağanaki ve otlu mezeyi tavsiye ederim.


Tel: 0544 625 71 22

Adres: Çınarlı mahallesi dr dimitri foka cad no 37, 17760 Gökçeada/Çanakkale

Google haritalarda bakın.

instagram.com/imrozkeci

  1. Ecem Mantı Salonu

Gökçeada’ya gidip canı mantı çekenler için de tavsiyem Ecem Mantı Salonu. Mantıyı günlük olarak açıp yapılıyorlar ve maksimum saat 18.00 gibi bitiyor. Çok lezzetli ve içi kıyma dolu bir mantı. İsteyene zeytinyağlı ev yemekleri de var. Patlıcanlı börekleri efsane.


Tel: 0543 811 50 23

Adres: Fatih Mahallesi, Nadir Nadi Cd. No:13/5, 17760 Gökçeada/Çanakkale

Google haritalarda bakın.

Şunlara da göz atın;

  1. Bodrum kahvaltı mekanları
  2. Marmaris kahvaltı mekanları
  3. İzmir kamp alanları
  4. Ankara piknik alanları
  5. İstanbul kahvaltı mekanları

Haber Kategorileri

Mekan Rehberleri